9,95

Eucalyptus etherische olie in de Aromatherapie. Het meeste bekend is eucalyptus etherische olie om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen.

Categorie:

Beschrijving

Eucalyptus etherische olie in de Aromatherapie. Het meeste bekend is eucalyptus etherische olie om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch en bacteriedodend. Eucalyptus etherische olie wordt o.a. gebruikt bij: Wonden, blaren, puistjes, zweren, eczeem, verstopte poriën, sinusitis, hoest, verkoudheid, keelpijn, griep, migraine, reumatische pijnen, zenuwpijn, spierpijn, herpes, waterpokken, gordelroos, insectenbeten/steken, bindweefsel ontsteking, blaasontsteking, infecties. Tips voor gebruik Insectenbeten: Doe 2 druppels etherische Eucalyptus op een watje en leg dit op de jeukende/pijnlijke plek.

Eczeem, verstopte poriën: Maak een gezichtstonic met 6 druppels Eucalyptus in een glas gekookt afgekoeld water en spoel hiermee 2x dagelijks het gezicht af.

Kleine wondjes, lichte brandwonden, puisten en zweren: Doe 3 druppels eucalyptus polybractea of eucalyptus globulus op een vochtig watje en dep hiermee regelmatig de aangetaste plekken.

Ruwe en droge handen: Meng 3-5 druppels eucalyptus met een eetlepel jojoba-olie of sheabutter en wrijf hiermee de handen 2x dagelijks en na iedere wasbeurt in. Maak een stoombadje van 6-10 druppels eucalyptus in een schaaltje heet water.

Reumatische pijnen: Meng 15 druppels eucalyptus globulus en 10 druppels citroen etherische olie met 50 ml. basis olie en masseer met dit mengsel de pijnlijke plekken.

Luchtverfrisser: Meng 30 druppels eucalyptus met water (goed schudden) en doe dit in een verstuiver. Hiermee houd je de kamers lekker fris en het doodt 70% van de Staphylococcen in de lucht. Of maak je eigen matrasreiniger tegen huisstofmijt met eucalyptus etherische olie en hou tussendoor je matras fris door het regelmatig even in te sprayen met de eucalyptus luchtverfrisser.

Extra informatie

Gewicht 20 g
Afmetingen 12 × 1 × 1 cm